آخرین سوالات

پرسش و پاسخ

سوال :در مجاورت شهری گورستان متروکه‌ای است که قریب چهل سال کسی در آن دفن نشده است. یکی از خیّرین می‌خواهد سالنی عمومی برای برگزاری مراسم عروسی و مهمانی بسازد با این شرط که درآمد سالن جهت امور خیریه درمان و جهیزیه فقرا مصرف شود. آیا ساخت این سالن روی گورستان متروکۀ موقوفه، جایز است؟
جواب:بسمه‌تعالی: بنابر ظاهر که موقوفه است، تبدیل آن به غیر گورستان جایز نیست.

یک نظر در “پرسش و پاسخ

  1. علي عابدي گفت:

    بسم‌الله الرحمن الرحیم
    محضر مبارک مرجع عالیقدر شیعه حضرت آیت الله العظمی محفوظي دامت برکاته
    سلام علیکم

    با عنایت به این‌که عقد وکالت ذاتاً جایز می‌باشد و موکل می‌تواند هروقت بخواهد وکیل را عزل نماید مگر این‌که وکالت وکیل یا عدم عزل او در ضمن عقد لازمی شرط شده باشد، لذا بایستی عقد لازم جداگانه‌ای منعقد شود و در ضمن آن، وکالت وکیل یا عدم عزل وی شرط شود تا لزوم عقد لازم به عقد وکالت هم سرایت کرده و وکیل قابل عزل نباشد. سوال :
    1_ اگر عقد لازمی (اعم از شفاهی یا کتبی) واقعاً و حقیقتاً وجود خارجی نداشته باشد لکن در وکالت‌نامه عنوان ” وکالت بلاعزل ” قید شده باشد، آیا وکیل مزبور قابل عزل خواهد بود یا نه؟

    2_ آیا صرف امضاء فرم‌های مخصوص وکالت بلاعزل ( بدون این‌که عدم عزل، در ضمن عقد خارج لازم شرط شده باشد) ماهیت عقد جایز و قابل عزل وکالت را تغییر می‌دهد؟

    3_ در خصوص وکالت در طلاق به شرح فوق که زوج به زوجه اعطاء می‌نماید اگر زوج( موکل ) زوجه (وکیل) را از وکالت مزبور به‌شرح فوق عزل نماید،
    الف_ آیا چنین عزلی اعتبار دارد؟
    ب_ آیا زوجه با وجود عزل از طرف زوج، می‌تواند با وکالت نامه‌ مزبور اقدام به طلاق و مطلقه کردن خود نماید؟
    ج_ آیا در صورت اقدام زوجه، چنین طلاقی صحیح و شرعی می‌باشد یا نه؟
    اجرکم عندالله

نظرات بسته شده اند.